Alertes ciutadanes: un model de comunicació transversal intel·ligent

El cap de la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat, Segundo Poblador i l'intendent major de la Guardia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat, Francisco de la Torre, ens expliquen l'experiència de la nova aplicació mòbil de seguretat als seus respectius municipis i que els permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat.

See video

Els ajuntaments de Cornellà, L’Hospitalet, el Prat, Esplugues, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Sant Just Desvern han posat en marxa la primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial a Europa, per a diferents municipis d’un mateix entorn urbà. En total arribarà a una població potencial d’uns 560.000 ciutadans. La iniciativa s’inscriu en un projecte de desenvolupament territorial en xarxa (Europe in your Life) que promou la cooperació interterritorial de policies locals. 

L’objectiu és que l’aplicació sigui una eina d’interrelació i comunicació de caràcter immediat entre la persona usuària i la policia local de cadascun dels municipis. 

L'app té tres característiques principals: 

- Els usuaris poden notificar incidències a la Guàrdia Urbana de manera àgil a través d’un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo. 

- L’aplicació compta amb servei de marcació ràpida, essencial per a l’atenció d’emergències, i contingut pedagògic com consells de prevenció del delicte, seguretat vial i primers auxilis. 

- És gratuïta i està disponible pels telèfons mòbils amb sistema operatiu tant Android com iPhone. 

L’aplicació ha estat desenvolupada per l’empresa Einsmer, de Cornellà.

Presentació de Segundo Poblador i Francisco de la Torre a la darrera edició de l'Smart City Wxpo World Congress.

See video

Descarrega't les aplicacions mòbils municipals a Muniapps

App de seguretat de l'Hospitalet, clica aquí

App de seguretat de Cornellà, clica aquí