Constituida la Subcomissió de dades geogràfiques de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha constituït la Subcomissió d’Informació Geogràfica INSPIRE, creada recentment, en el marc de la Comissió Operativa de Govern Obert, de desplegament del programa DibaOberta.

L’objectiu d’aquesta subcomissió és unificar esforços per adequar la informació geolocalitzada que generen els diversos departaments de la Diputació al que estableix la directiva europea INSPIRE. La intenció és publicar la informació en uns formats que facilitin una visió homogènia de tot el territori, per tal de facilitar l’aplicació de polítiques mediambientals.

En el decurs de la reunió es va explicar el procediment establert per fer la transformació de la informació existent al que estableix la directiva.

SITMUN és una plataforma per compartir i publicar informació geogràfica generada pels diferents serveis de la Diputació i els ajuntaments. És un sistema d’informació transversal que permet visualitzar, gestionar i relacionar dades de diferents temàtiques en un únic mapa, amb informació actualitzada i oficial.

La subcomissió es continuarà reunint de forma periòdica per tal d’homologar la informació a les exigències de la Unió Europea.

Font: Govern Obert