Sabadell ha estat escollida ciutat receptora de les solucions tecnològiques del concurs a SmartCAT Challenge 2018

Cercar solucions tecnològiques innovadores que donin resposta als reptes que planteja l’Ajuntament de Sabadell, és l’objectiu de la tercera edició del SmartCAT Challenge, impulsat per la Generalitat de Catalunya en el marc de l’estratègia SmartCAT.

Daniel Marco, director de l'estratègia SmartCat i Miquel Soler, regidor d’Innovació i Ciutat de l'Ajuntament de Sabadell

La presentació d’aquesta tercera edició va tenir  lloc ahir en un acte presidit pel director de l’estratègia SmartCAT, Daniel Marco, i Miquel Soler, regidor d’Innovació i Ciutat de l'Ajuntament de Sabadell, a la seu d'Enginyers BCN. A presentació van assistir una seixantena d’emprenedors i pimes del sector.


A més de donar el tret de sortida de la tercera edició del concurs, l’acte va donar a conèixer de primera mà els reptes que planteja l'Ajuntament de Sabadell en quatre grans àmbits:


• Medi Ambient (com modelitzar, avaluar i predir la qualitat de l'aire a escala local).

• Comerç i turisme (com millorar l'experiència turística en una oficina de turisme a través de noves tecnologies; com millorar la relació o comunicació dels mercats amb els seus clients)

• Seguretat ciutadana (com treure rendiment de les dades de geoposicionament dels vehicles i agents policials; com optimitzar el control d'accés a l'armament i material bàsic policial)

• Acció Social (com millorar la monitorització de persones dependents a domicili; com facilitar l’auto-diagnosi de vulnerabilitat en l’àmbit de pobresa energètica; com incrementar la participació en els processos participatius)

En paraules de Miquel Soler “Així tindrem solucions més ajustades, personalitzades i correctes i per tant més beneficioses per la ciutat. El concurs també respon molt bé a la filosofia de l’equip de govern de Sabadell, basada en la detecció de necessitats a través de la planificació, amb Plans estratègics en àmbits l’Acció social, el Turisme, el Canvi climàtic, l’Energia, el Desenvolupament urbà sostenible, la Competitivitat territorial i ben aviat també la Seguretat Ciutadana o els Residus.”

La jornada també va servir per explicar les normes, calendari i funcionament de la competició.


A partir d’avui mateix i fins al pròxim 12 d’octubre, aquelles pimes i emprenedors que vulguin participar en el concurs podran inscriure-s’hi i presentar els seus projectes mitjançant registre al web del SmartCAT Challenge’. D’entre tots els participants, en sortiran 10 finalistes que hauran de defensar els seus productes davant d’un jurat expert a la final que tindrà lloc a principis de novembre a Sabadell, en un acte que conclourà amb el lliurament de premis a les 3 millors propostes.


Els 3 projectes guanyadors es repartiran premis per valor de 10.000€ i l’opció de realitzar una prova pilot. Aquesta prova pilot no tindrà cap cost per l’Ajuntament ja que haurà de ser suportada per la pròpia empresa tant pel que fa a la fase d’instal·lació com la fase de desinstal·lació. A més a més, podran presentar les seves solucions a l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà el mes de novembre i donar d’aquesta manera visibilitat internacional al seus projectes.

Des de l’Ajuntament també es sumaran esforços amb SmartCAT Challenge, amb la segona edició del Concurs Coinnovem, d’idees innovadores pel desenvolupament urbà i que en aquesta edició fa referència a temàtiques complementàries a les de l’SmartCAT Challenge i solucions innovadores de tipus no tecnològic. La convocatòria del concurs Coinnovem es llançarà en les properes setmanes i està previst que l’acte de lliurament de premis sigui conjunt pels 2 concursos, Coinnovem i SmartCAT Challenge, a Sabadell la segona setmana de novembre.

SmartCAT Challenge

SmartCAT Challenge és una de les moltes iniciatives que s’integren en la ferma aposta del Govern català per fer de Catalunya un laboratori de tecnologies digitals avançades on emprenedors, startups, pimes i empreses puguin crear, desenvolupar i testejar en entorns reals productes que donin resposta a les problemàtiques dels municipis i que, al mateix temps, es puguin comercialitzar a l’exterior. Amb aquesta iniciativa, la Generalitat promou i facilita també que ajuntaments i ciutats siguin prestadors i usuaris de solucions tecnològiques per millorar els serveis essencials que ofereixen a la ciutadania.

Apunta't a la competició