La Diputació s'uneix al Barcelona Open data

La Diputació de Barcelona s'ha unit al Barcelona Open data que es va constituir ahir al Mobile World Center de Barcelona. Aquesta institut està vinculat a l'organització internacional més prestigiosa en matèria d'Open Data al continent, l'Open Data Institute, de Londres, present en més de 15 països.

La Diputació de Barcelona aposta per la modernització i la transformació de la pròpia administració participant d'aquesta xarxa de coneixement. Open Data és un dels eixos fonamentals a l'hora de treballar en matèria de transparència, així com també és una aposta decidida per a l'actualització i innovació de l'administració pública i, alhora, una eina fonamental de suport a les iniciatives de l'emprenedoria ciutadana.

Barcelona Open Data fonamenta la seva activitat en les àrees d'informació, consolidació de  xarxes,  divulgació de dades obertes i la creació d'un Hub Open Data al voltant de la comunitat de coneixement. D'altra banda, l'Open Data Institute  reuneix governs i entitats amb l'objectiu de recolzar i acompanyar les organitzacions en la identificació i gestió de l'impacte de les pròpies dades als sectors als quals serveixen.

La Diputació de Barcelona té la clara voluntat d'impulsar sinèrgies i les línies estratègiques per a la consecució de les màximes prestacions pel que fa al Govern Obert, i la consulta i treball amb dades de caràcter públic. 

font: diba.cat