Més de 21.000 persones van visitar l’Smart City Expo World Congress

A l'estand de la Diputació de Barcelona, desenes d'alcaldes i tècnics municipals han exposat avenços per fer ciutats més intel·ligents i sostenibles i amb serveis públics més eficients. El president de la Diputació, Marc Castells, ha explicat la importància de ser-hi presents.

L’espai de la Diputació de Barcelona a l’SCEWC va rebre innumerables visites al llarg dels tres dies a la fira. Representants del projecte Urbact d’Itàlia i Polònia, les delegacions Belga, d’Abu Dabi i Pontevedra així com les visites de representants d'Austràlia, Andorra i Berlin, entre d’altres, van mostrar el seu interès pel projecte Smart Region de la Diputació de Barcelona.  

El programa d'activitats de l'estand de la Diputació de Barcelona ha comptat amb 19 sessions, amb més de 40 ponents. Enguany, ha estat l'any amb més participació de municipis entre taules rodones i sessions monogràfiques. Barcelona, Esplugues de Llobregat, Arenys de Munt, Sant Feliu de Llobregat, Malgrat de Mar, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat, Mataró, Terrassa, Sabadell,... han compartit les seves experiències i coneixement en àmbits tan diversos com la participació ciutadana amb la plataforma Decidim, la videovigilància, la sostenibilitat, la transició energètica i gestió de l'aigua, la transformació digital, la resiliència, l'entorn urbà com a espai de salut, etc... Al llarg de les properes setmanes, anirem publicant totes les sessions.  

El President de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va estar present a la comitiva d'autoritats en el recorregut inaugural de l'SCEWC. El President i el Diputat Delegat d'Hisenda, Recursos Interns, Recursos Humans i Societat de la Informació, Joan Carles García Cañizares, van presentar a l'estand de la Diputació la maqueta 3D interactiva, on van poder mostrar els múltiples serveis que presta la Diputació de Barcelona als seus municipis. La comitiva estava encapçalada pel President de la Generalitat Joaquim Torra i comptava amb les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i l'Hospitalet, Núria Marín, el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró i el President de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Miquel Valls, entre d'altres.  

El President de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i el Diputat Delegat, Joan Carles García Cañizares, presentant la Maqueta 3D a la comitiva d'autoritats en el recorregut inaugural a la fira de l'SCEWC

L'estand també va ser l'escenari de l'entrega dels premis Apps&Iot for citizens. En aquesta segona edició, el diputat Joan Carles García Cañizares va fer entrega del primer premi al projecte "Unpuzzle city" (aplicació interactiva que permet descobrir la ciutat de Barcelona realitzant una gimcana individual o per grups), i el segon premi per al projecte "Xarxa de Sensorització per Barris" mitjançant tecnologia Open Source, d'Albert Prieto. Aquesta Xarxa de sensorització per barris és un projecte híbrid amb aplicació mòbil i sensors IoT que busca la participació ciutadana per millorar la gestió i optimització dels recursos energètics disponibles. Jordi Pericàs, Director de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona, va fer entrega de la menció honorífica al projecte "FAVPCE", d'Enric Serrano. FAVPCE és una aplicació mòbil que permet comunicar a la població els avisos i alertes actius, proporcionar consells d'autoprotecció, enviar notificacions segons localització i conté una àrea privada per a l'ús dels cossos d'emergència.

Foto de familia dels guanyadors dels Premis Apps&IoT for citizens, amb el diputat Delegat d'Hisenda, Recursos Interns, Recursos Humans i Societat de la Informació, el senyor Joan Carles García Cañizares i el Director de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona, Jordi Pericàs

L'SCEWC que aquest any ha tingut com a lema "ciutats per viure-hi, ha reunit més de 800 expositors de 700 ciutats representades. Unes xifres superiors a les passades edicions i que fan que per primera vegada la fira es plantegi ampliar a dos pavellons aquest Congrés de referència internacional de les smart cities.