'Unpuzzle city' i 'Xarxa de Sensorització per Barris', guanyadors dels premis Apps&Iot for citizens 2018.

El Diputat Delegat d'Hisenda, Recursos Interns, Recursos Humans i Societat de la Informació, el senyor Joan Carles García Cañizares, ha fet entrega del primer i del segon premi Apps&Iot for citizens. El primer ha estat per Unpuzzle city, una aplicació interactiva que permet descobrir la ciutat de Barcelona realitzant una gimcana individual o per grups. Actualment hi ha 7 rutes disponibles.

Foto de familia dels guanyadors dels Premis Apps&IoT for citizens, amb el diputat Delegat d'Hisenda, Recursos Interns, Recursos Humans i Societat de la Informació, el senyor Joan Carles García Cañizares i el Director de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona, Jordi Pericàs

El jurat ha valorat especialment la cobertura d'una necessitat, la solvència tècnica i especialment l'originalitat, creativitat i el component innovador de la proposta, que incorpora la gamificació per aprofundir individualment o en grup al coneixement cultural i arquitectònic d'un territori o d'una ciutat. El segon premi ha estat per al projecte Xarxa de Sensorització per Barris mitjançant tecnologia Open Source, d'Albert Prieto. Aquesta Xarxa de sensorització per barris és un projecte híbrid amb aplicació mòbil i sensors IoT que busca la participació ciutadana per millorar la gestió i optimització dels recursos energètics disponibles. El jurat ha valorat l'originalitat de la proposta en incorporar la participació ciutadana en una plataforma urbana intel·ligent per a la gestió i optimització dels recursos energètics utilitzant open hardware i open software.

Jordi Pericàs, Director de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona, ha fet entrega de la menció honorífica al projecte FAVPCE, d'Enric Serrano. FAVPCE és una aplicació mòbil que permet comunicar a la població els avisos i alertes actius, proporcionar consells d'autoprotecció, enviar notificacions segons localització i conté una àrea privada per a l'ús dels cossos d'emergència.

L'objectiu dels Premis Apps & IoT és fomentar la creació de serveis i aplicacions relacionades amb projectes innovadors d'internet de les coses (IoT), que utilitzin la plataforma d'actuadors i sensors SENTILO i que estiguin relacionats amb algun dels àmbits d'actuació de la Diputació de Barcelona o dels municipis de la demarcació. Aquests guardons, en la seva vessant d'internet de les coses, obren una plataforma de sensòrica real de l'administració pública a les empreses, emprenedors i ciutadania per poder desenvolupar projectes en un entorn real. A més a més, els premis Apps & IoT for Citizens també volen incloure desenvolupaments i aplicacions mòbils que facilitin la relació entre administració i ciutadans en els àmbits de la transparència, la participació ciutadana, les dades obertes, emmarcats dins del projecte #DibaOberta, l'aposta de la Diputació de Barcelona pel Govern Obert.