Cafè amb Brussel·les - Reptes i oportunitats de la intel·ligència artificial per a la gestió de les ciutats: respostes des de la Unió Europea

dimarts
28
10:00h
Març 2023
Data de finalització: dimarts, 28/03/2023 - 11:00

La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius, ha organitzat en el marc del cicle dels 'Cafè amb Brussel·les' la sessió "Reptes i oportunitats de la intel·ligència artificial per a la gestió de les ciutats”, dedicada a donar a conèixer la política europea d’intel·ligència artificial i el paper que hi juguen els governs locals

La sessió tindrà lloc el proper dimarts 28 de març de 10.00h a 11.00h, i serà virtual a través de la plataforma Zoom i en castellà.

La intel·ligència artificial (IA) pot revolucionar la manera com gestionem les ciutats, ja que promet ser una de les forces més transformadores del nostre temps. Les aplicacions de la IA són infinites: des de la presa de decisions algorítmiques, al tractament massiu de dades, a la predicció de situacions de risc. Molts governs locals ja utilitzen regularment la IA per predir la demanda d'alguns serveis, anticipar problemàtiques, comunicar-se més ràpidament amb la ciutadania, millorar la presa de decisions o avançar cap als objectius de sostenibilitat, particularment en àrees com la qualitat de l'aire o la mobilitat. Tanmateix l'ús de sistemes d’IA té implicacions ètiques i legals molt significatives, podent arribar a comprometre una gran varietat de drets fonamentals com poden ser el de la privadesa, la no discriminació o la protecció de dades.

En aquest marc, la Comissió Europea està sent pionera en la reglamentació de l’àmbit digital i per aquest motiu en aquesta edició del “Cafè amb Brussel·les” comptarem amb la participació de representants de la Unitat d’Excel·lència Digital i Infraestructura Científica de la Direcció General de Xarxes de Comunicacions, Continguts i Tecnologia (DG CNECT) de la Comissió Europea.

El persona que participi en nom de la DG CNECT ens presentarà el context normatiu europeu actual i el per què de la seva necessitat, la iniciativa LIVING-IN.EU de transformació digital sostenible a les ciutats i comunitats de la UE, i cap a on anem, és a dir, les tendències en l’àmbit de la Intel·ligència Artificial.

Podeu fer la inscripció al següent enllaç: <Inscripció>.